نسبت به شکلات معمولی شکلات تلخ ارزش غذایی بالا تری دارا است. مزایای شکلات تلخ عبارتند از:
شکلات تلخ حاوی قند کمتر و کاکائو بیشتری است که آن را سالم تر از شکلات معمولی می کند. کاکائو حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت را کاهش دهد.
شکلات تلخ همچنین دارای شاخص گلیسمی پایین تری است، به این معنی که قند خون را کندتر افزایش می دهد.
شکلات تلخ طعمی شدید و کمتر شیرین دارد. این باعث می شود آن را برای افرادی که آن را کمتر شیرین دوست دارند جذاب تر کند.
شکلات تلخ می تواند حال و روحیه را بهبود بخشد، زیرا کاکائو موجود در آن اندورفین را در بدن آزاد می کند و باعث ایجاد احساس شادی می شود.
آنچه باید در مورد شکلات تلخ بدانید
شکلات تلخ نوعی شکلات با محتوای کاکائو بیشتر از شکلات معمولی است. محتوای کاکائو شکلات تلخ معمولاً بین 70 تا 99 درصد است. شکلات تلخ از دانه های کاکائو از گیاه کاکائو Theobroma که عمدتا در مناطق گرمسیری رشد می کند، تهیه می شود.
شکلات تیره به اشکال مختلفی مانند قرص، تخته یا شکلات چیپسی پخته می شود. همچنین می توان آن را در طعم های مختلف، به عنوان مثال با آجیل، میوه ها یا ادویه ها عرضه کرد. شکلات تلخ اغلب به عنوان یک شیرینی مصرف می شود، اما می توان از آن در آشپزخانه برای پخت و پز و پخت نیز استفاده کرد.
سوالات متداول
شکلات تلخ چگونه درست می شود؟
شکلات تلخ از دانه های کاکائو از گیاه کاکائو Theobroma تهیه می شود. دانه های کاکائو ابتدا برشته و پوسته پوسته می شوند تا کره کاکائو و پودر کاکائو استخراج شود. سپس پودر کاکائو و کره کاکائو را با شکر و مواد دیگر مانند شیرخشک یا وانیل مخلوط می کنند تا شکلات به دست آید.
آیا می توان از شکلات تلخ در آشپزی و پخت و پز استفاده کرد؟
بله، شکلات تلخ را می توان در آشپزی و پخت و پز استفاده کرد. به عنوان مثال، می توان از آن برای پوشاندن کیک، پخت کلوچه یا تهیه سس شکلاتی استفاده کرد.